Hur man ser bra ut utan smink


Ingen smink

Skönhet härstammar inte bara från ditt smink. Du kan se lika fantastiskt ut utan smink. Du behöver helt enkelt bara ta hand om din hud från insidan ut. Många kändisar håller på med en intressant trend just nu – de går nämligen ut helt utan smink.

Vi tror ofta att det bara finns ett sätt att se bra ut: genom att använda massor av smink. Tur nog stämmer det inte alls. I den här artikeln vill vi gärna dela med oss av några tips kring hudvård. På så sätt kan du se dig själv som vacker när du är som fransmännen säger helt ”au natural”.

Det är sant att ansiktet förändras väldigt mycket när man använder smink. Det råder det ingen tvekan om. Vi bör på samma sätt också kunna acceptera att vi ser bra ut även utan smink. Vi behöver ju egentligen ingen mascara, läppstift eller rouge för att vara snygga!

En kvinna är som vackrast när hon kan se skönhet i hennes egna unika egenskaper utan att något som helst är konstgjort. Följ gärna tipsen nedan om du vill se bra ut utan smink.

Tvätta ditt ansikte väl

Om din hud är ren ser du yngre ut. Och inte bara det – du kommer att se strålande vacker ut också! Du kan njuta av fördelarna med ansiktsrengöring som säljs i vanliga butiker. Du bör dock alltid vara medveten om vilka ingredienser produkterna innehåller. De innehåller nämgligen ofta starka kemikalier. Dessa kan ta bort döda hudceller, men de kan också leda till rodnad och torr hud. Det är också viktigt att tvätta ansiktet både morgon och kväll för att förhindra fet hud och akne. Det tar dock ett tag innan man börjar se riktiga resultat.

Tvätta bara håret varannan dag

Man kan lätt tro att håret blir torrt om man tvättar det för ofta, men det resulterar faktiskt i uppbyggnad av fett från hårsäckarna. Du kan självklart fortfarande duscha varje dag om du vill – men skippa håret varannan dag. Det hjälper dessutom hårväxten och genom att få håret att växa snabbare kommer du dessutom att känna dig mycket fräschare. Det bidrar också till den självkänslan du återspeglar.

Sov och ät bra

Det finns många saker vi behöver göra för att få ett hälsosamt utseende. Att tvätta ansiktet och skydda det från solen är självklart en bra idé. Men att ta hand om sig själv slutar inte där. Vi måste också ha andra hälsosamma vanor om vi vill ha strålande hud.

Det är viktigt att man slappnar av och det finns en massa olika möjligheter här. Du kan t.ex. ta en tur till någon spännande destination och vila ut dig på riktigt, och i så fall kan du kika på golfbreaks.se.

En väldigt viktig vana är att få nog sömn. När du sover bra syns det. Din hud blir avslappnad och du behöver inte oroa dig för mörka cirklar under ögonen. Din hud kommer att bli fast och hälsosam. Det rekommenderas att man sover 8 timmar varje natt. Dessutom ska man också äta bra. Detta kommer att hjälpa din hud att se bra ut och du behöver inte mycket smink för att dölja eventuella skavanker.

Du borde dricka minst två liter, ca. 8 glas vatten om dagen. Se också till att du får i dig gott om färsk frukt och grönsaker i kosten.

Lycka till på vägen och kom ihåg att skönhet kommer från insidan!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *