Klistermärken för alla tillfällen

KlistermärkenKlistermärken, eller stickers som de ofta kallas, och etiketter av olika slag har funnits sedan mycket länge. Dessa används till att sprida en mängd olika budskap och kan användas i princip var som helst och när som helst. Stickers har i modern tid ofta fungerat som marknadsföring för företag, både i form av mindre varianter som använts till reklam eller stora, affischliknande klistermärken som används på mässor och liknande events.

Barn är som regel mycket förtjusta i stickers, vilket resulterat i en enorm marknad för dessa produkter. Sannolikt finns idag de flesta superhjältar, filmstjärnor från barnfilmer, tecknade figurer och övriga populära barnkaraktärer förevigade på olika varianter av stickers. Populariteten beror säkerligen på att de går att använda lite varstans; sätta på dörrar, fönster och andra ställen som barn vill att de ska synas på. Stickers är också populära att klistra i eller på böcker.

Som företagare använder man sig ofta av olika slags etiketter och oftast av den självhäftande varianten: hitta här. Vanligt är att man har dekaler med företagets logga på, som man kan dela ut till sina kunder. Dock används de också i det dagliga arbetet och främst i samband med försändelser av olika slag. Alla fraktbolag arbetar med klisteretiketter, oavsett om det handlar om Postnord, Schenker, DHL eller något annat fraktbolag. Dessa skrivs oftast ut på vanliga skrivare och innehåller namn och adress på avsändare och mottagare, samt diverse streckkoder som innehåller all information om godset som behövs för att fraktbolaget ska kunna sköta sin leverans.

För mindre etikettprodukter kan man använda sig av särskilda så kallade etikettskrivare, som skriver ut i mindre format. Dessa kan sedan klistras på mindre försändelser som exempelvis vanliga kuvert eller postpaket. Övriga etikettprodukter som används av företag innefattar information om ömtåligt gods (vilket brukar benämnas som ”fragile”), samt varningsetiketter om ett särskilt stycke är ovanligt tungt eller behöver lastas och fraktas på ett särskilt sätt.

Förutom de ovannämnda finns det fler etikettprodukter på marknaden; exempelvis sådana man kan ha nytta av för administrativa syften. De runda prickarna i olika färger, med eller utan siffror, är en sådan produkt. Dessa kan vara användbara när man vill markera någonting på exempelvis en karta eller liknande.

I hushållet kan man ha mycket nytta av självhäftande etiketter som går att skriva på. Det är användbart på glasburkar och liknande som man förvarar saft, sylt och annat i. Dessa brukar fungera lika bra i frysen som i kylen och håller länge.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *