Möt sommaren i cardigans

Det finns inte något som att packa in sig i en mjuk och härlig cardigan. Inte bara i de kalla vintermånaderna, men också på sommarkvällar när solen gått ner, då du kan använda den som jacka. Det finns alltså ingen orsak till att packa undan dina cardigans bara för att solen äntligen har börjat titta fram. Tvärtemot är det kanske dags att gå på jakt efter några nya snygga designs för att fullända din sommargarderob.

En cardigan – många möjligheter

En av orsakerna till att vi kvinnor inte kan få för många cardigans i garderoben är att de ger massor av möjligheter. Du kan använda din cardigan stängd som topp eller tunika. Det ser snyggt ut med en skjorta under, där kragen sticker ut. En smart cardigan är också pricken över iet i en lager-på-lager look, som ger ett avslappnat uttryck och en härlig flexibilitet, där du lätt bara kan ta ett lager av eller på. Slutligen är en cardigan också bra som övergångsjacka på kyliga vår- och sommardagar. Oavsett hur du använder den, lämnar en cardigan ett utryck av något avslappnat och skönt, som du kan vara dig själv i.

Välj rätt kvalitet

Men en cardigan är inte bara en cardigan. Den kan både vara kort, lång, tunn, ullig, varm eller lätt, så vilken cardigan ska vara din nya favoritcardigan?

Du kan se ett stort urval av olika cardigans här.

Gå efter en kvalitet, som understryker din personliga stil och passar just dina behov. En cardigan i ett tunt sommarstick kan till exempel både verka svalkande på varma dagar och värma skönt när daggen faller. Går du istället efter en mjuk jerseykvalitet, är cardiganen inte bara en dröm att ha på – du kan också lätt skapa en stilren look. Slutligen har vi den mera ulliga. En cardigan i mjuk merinoull är perfekt som ett extra varmt lager eller som övergångsjacka mellan årstiderna.

Lek med färgerna

Med färger kan du tona din stil upp och ner – och här är cardiganen också ett flexibelt verktyg. Gllar du ett lugnt och dämpat uttryck ska du gå efter en cardigan i klassiska nyanser som svart, creme, mörkblå eller grå. Den kan användas till det mesta – säsong efter säsong. Vill du ge din stil en liten fläkt, ska du istället gå efter en cardigan i säsongens nya snygga färger. En sprudlande pink, frisk mint eller klar solgul tilför strax lite mera fart och personlighet till din stil.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *