Så skapar du din egen läshörna

Det är skönt att vara på semester och ligga i en fåtölj och läsa igenom genom en bra och spännande bok. Men hur kan man skapa samma mys hemma hos en själv? Det här är en fråga som vi kommer att svara på i följande artikel eftersom vi kommer att ge dig ett bud på hur du skapar din alldeles egna fina läshörna.

Hitta rätt ställe

Innan du börjar kasta dig in i projektet ska du överväga vart i hemmet du skulle vilja ha din mysiga läshörna. Det skiljer sig starkt från person till person vilken miljö man bäst tycker om att läsa i. Det kan till exempel vara i hörnet av din trädgård där du har planterat blommor, på terrassen vid sidan av ett blomsträd eller om du bor i en lägenhet skulle det kunna vara en mysig plats på balkongen.
Det är dock en förutsättning att det på den valda platsen finns ett träd i närhete  eftersom det är här din hängstol ska hänga.

Hitta rätt hängstol

När du har hittat din perfekta läsplats med ett tillhörande träd är nästa steg att hitta din perfekta hängstol. Det finns ett hav av olika hängstolar med olika funktioner, designer och storlekar. Du kan även välja en där ni kan sitta två i. Olika hängstolar har också olika former så det är också viktigt att tänka på hur du föredrar att läsa; liggandes, sittandes eller tillbakalutad. Det är alltså helt upp till dig att gå in på nätet eller i en fysisk butik och kika efter en hängstol som passar dina behov och önskemål.

Häng upp din hängstol

Det tredje steget i läshörneprojektet är att hänga stolen i det område där du har valt att läsa på. Du hänger alltså upp stolen på en av de tjocka grenarna på trädet där i närheten. På det sättet hänger stolen ner och du har skapat ramen till den perfekta läshörnan. Du behöver inte oroa dig inte för att trädet är för högt eftersom du alltid kan använda en stege eller pall.
Om du inte har någon av delarna kan du köpa det på Stegfabriken.se och få allt levererat direkt till dörren.

Till sist kan du dekorera din läshörna med de där småsakerna som hjälper till att bidra det där sista till läshörnan och gör den otroligt mysig och inbjudande. Det kan till exempel finnas några läckra kuddar, ett täcke eller till och med ett överkast om vädret är lite kallare. Vi rekommenderar att du kikar på Georg Jensen Damask om det är det du är ute efter. Kom också ihåg mjuka och bekväma kläder till läshörnan som du kan få fingrarna på från 2trendy.

Med det här lilla tricket kan du enkelt och snabbt skapa en egen personlig läshörna som ger dig en paus från vardagens bekymmer och låter dig sväva in i bokens historia.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *