Skapa atmosfär med belysning

Rätt lampor lyfter rummet

Har du inrett ditt hem i minsta detalj, men känner ändå att det är något som saknas? Då är det troligen så att du behöver fler ljuskällor. Lampor är inte bara bra av praktiska skäl, ljus skapar även stämmning och atmosfär. Ofta tror man att man bara behöver en taklampa och kanske en lampa i fönstret, men rum behöver belysas mer än så. På Lampemesteren hittar du mängder av belysning för alla olika ändamål: klicka här.

Inred med många små ljuskällor

Att satsa på att inreda rummet med flera ljuskällor är ofta en bra idé. Du kan då enkelt anpassa belysningen efter de behov som finns. Bordslampor är ett enkelt och snyggt sätt att belysa rummet på. Man ska inte låta sig begränsas och bara placera dessa lampor på bord eller på fönsterbrädan. De passar minst lika bra i bokhyllan eller på en lägre pall. Fördelen med bordslampor är också att de är enkla att flytta omkring om man skulle trötta på en placering.

Välj en bra huvudbelysning

Det är skönt att komma in i ett rum, trycka på strömbrytaren och genast få ljus. Med en snygg taklampa eller plafond fixar du enkelt detta. Om du väljer att installera en dimmer kan du dessutom anpassa ljuset som du vill. Taklampor finns i mängder av modeller. Vill du ha en diskret lampa som inte syns så mycket är en plafond eller spotlights ett bra val. Du kan också låta lampan bli ett smycke för rummet genom att välja en mer uppseendeväckande variant.

Bra arbetsbelysning

Ljuskällor behövs naturligtvis inte bara för att skapa en härlig atmosfär. De har även ett praktiskt syfte.  Ska man arbeta med något eller kanske läsa en bok så är det viktigt att ha en lampa med bra ljus så att ögonen inte blir ansträngda. Det är även bra att välja en ställbar variant som man kan rikta. Bara för att en lampa är avsedd för att läsa eller arbeta under behöver den dock inte vara tråkig. Idag finns många snygga varianter som även blir snygga inredningsdetaljer. Varför inte välja en lampa i en knallig accentfärg som verkligen syns? Du kan också välja en mer stilren variant i trendig metallic.

Arbetslampor finns som både bords- och golvlampor. Bredvid soffan kan det vara lämpligt att ställa en golvvariant så att man enkelt kan slå sig ned för en härlig lässtund. Vid skrivbordet passar naturligtvis en bordslampa bättre.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *