Tunikor i stora storlekar

Februari är snart slut och nu kommer både våren och med den förhoppningsvis också värmen. Med detta kommer den glada nyheten att gemene man får se fram emot att snart bära lite lättare kläder. Där kommer tunikan in i bilden, denna suveräna räddare i nöden – varje gång! Den är lätt, stilfull, och passar till de flesta tillfällen. Den är tacksam då den kan byggas upp med både toppar under och jacka, kofta, skjorta eller en munkjacka över.

Det finns tunikor i alla möjliga färger och former. Vissa är sydda med tekniker som markerar bysten, andra har volanger. Därtill kommer lång eller kort arm. Dessa egenskaper är en av många som tunikan erbjuder, varför den också är en mycket bra kompanjon i klädartilleriet.

Hur ska man tänka då?

En kvinna i storlek medium kan i princip välja och vraka då de flesta modeller är till gagn för henne. Men en större person bör tänka efter och finna vad som är mest fördelaktigt för henne. Hon bör välja tunikor i stora storlekar med egenskaper som framhäver hennes figurmässiga tillgångar.

Stor byst är det många som önskar, men minst lika många tycker det är jobbigt och kan uppleva det svårt att få i båda brösten i de normala storlekarna. Man kan då hitta en tunika som markerar bysten och fokus blir med automatik riktad till just bysten vilket gör att kurvorna som i värsta fall kan vara en källa till komplex försvinner. En annan sak att använda sig av är tunikor som har lite drapering framme på magen eller höfterna. Dessa rynkor i tygen kan förta och därmed dölja till exempel en inte helt platt mage.

Därtill kommer färg och form. En mörk färg ger i princip alltid ett slimmat intryck, medan ljusa färger förstorar – så tänk på vart fokus ska ligga och använd detta. När det gäller form kan man även utnyttja detta. En rak eller insvängd modell är att föredra för de som är normalstora, medan en kort person, som ändå är lite större bör använda den så kallade ”klockan”, en lite mer utstående modell nertill. Detta medför att midjan markeras, och upplevs som mindre då klockans bredd nertill ger ett intryck av att personen i fråga har en smalare midja.

Med andra ord om bara våren och vårvädret infinner sig så är tunikor i allmänhet och framförallt tunikor i stora storlekar ett mycket bra val. Ett tips är faktiskt att även om man är av normalstorlek så kan man dra nytta av att köpa tunikor i stora storlekar, exempelvis kan en decimeter nedtill klippas av och fållas på nytt och vips fick man en sjal på köpet – inte alls dumt!

Källa: https://www.zizzi.se/toppar/tunikor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *